/ Amanprana - Bamboezout - 100 gram
/ Kiezen op merk / Amanprana / Amanprana - Bamboezout - 100 gram

Amanprana - Bamboezout - 100 gram

Voedingssupplement van Amanprana

Amanprana Bamboezout 100 gram
Amanprana Bamboezout 100 gram

Productomschrijving

Amanprana Bamboezout 100 gram

Bamboezout 1x gebrand: verrijk je eten met dit kostbare zeezout vol mineralen
Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Bamboezout is hierdoor veel meer dan een aromatische smaakmaker. Het is een makkelijke en natuurlijke manier om dagelijks extra voedingskracht aan je eten toe te voegen.

Dit 1x gebrand bamboezout is zeer fijn, bijna als poeder. Gebruik het als keukenzout of tafelzout. Je kan er ook een zoutoplossing mee maken om je gezicht te reinigen of om je mond, neus of ogen mee te spoelen. 

Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven.

Hoe komt het dat er zoveel mineralen in bamboezout zitten?
Bamboezout (Jukyeom) is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. Het wordt op traditionele wijze en met de hand gemaakt door middel van verbranding. 

Tijdens de herhaaldelijke bakprocessen worden de onzuiverheden in het zout verwijderd of geneutraliseerd. De mineralen zoals calcium, kalium, ijzer, koper en zink, worden verhoogd, mede omdat de mineralen van bamboe, klei en dennenhout ook overgaan in het zout. 

Daarnaast krijgt het bamboezout door het verbrandingsproces een hoog zwavelgehalte. Dit maakt het zout heel alkalisch (pH-waarde tussen 9 en 12), terwijl de meeste zoutsoorten zuur zijn. Bamboezout kan neutraliserend werken bij zure voeding.

Welk bamboezout kiezen: 1, 2 of 9 maal gebrand?

Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt.

Ook de kleur wordt steeds donkerder. 9x gebrand bamboezout wordt daarom paars zout genoemd. Het duurt 3 jaar om 9x gebrand bamboezout te maken! 

Ingrediënten    
95% zout, bamboe koolstof
 

Voedingswaarden:

  per 100g
Energie kj 0
Energie kcal 0
Vetten 0g
- waarvan verzadigde vetten 0g
Koolhydraten 0g
- waarvan suikers 0g
Vezels 0g
Eiwitten 0g
Zout 100g

Gebruik    
Bamboezout is heel veelzijdig in gebruik.
  • Strooi het over je eten of zuig tussendoor op enkele zoutkristallen alsof het snoep is.
  • Je kan van bamboezout ook een zoutoplossing maken om je ogen, neus of mond mee te spoelen. 
  • Of poets er je tanden mee. 
  • Bij geprikkelde huid: sproei wat zout opgelost in water op je huid.
  • Doe 3 eetlepels fijn bamboezout in je bad voor een ontspannend momen

 

Beoordelingen

Review toevoegen
Amanprana Bamboezout 100 gram

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Nog geen beoordelingen

incl. btw
13,99
Prijs per 100g
  • Gratis verzending vanaf €49,-
  • 10% korting op omdoos!*
  • 90% van de bestellingen voor 15.00 uur vertrekt dezelfde dag

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit product of wil je meer informatie?

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productomschrijving

Amanprana Bamboezout 100 gram

Bamboezout 1x gebrand: verrijk je eten met dit kostbare zeezout vol mineralen
Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Bamboezout is hierdoor veel meer dan een aromatische smaakmaker. Het is een makkelijke en natuurlijke manier om dagelijks extra voedingskracht aan je eten toe te voegen.

Dit 1x gebrand bamboezout is zeer fijn, bijna als poeder. Gebruik het als keukenzout of tafelzout. Je kan er ook een zoutoplossing mee maken om je gezicht te reinigen of om je mond, neus of ogen mee te spoelen. 

Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven.

Hoe komt het dat er zoveel mineralen in bamboezout zitten?
Bamboezout (Jukyeom) is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. Het wordt op traditionele wijze en met de hand gemaakt door middel van verbranding. 

Tijdens de herhaaldelijke bakprocessen worden de onzuiverheden in het zout verwijderd of geneutraliseerd. De mineralen zoals calcium, kalium, ijzer, koper en zink, worden verhoogd, mede omdat de mineralen van bamboe, klei en dennenhout ook overgaan in het zout. 

Daarnaast krijgt het bamboezout door het verbrandingsproces een hoog zwavelgehalte. Dit maakt het zout heel alkalisch (pH-waarde tussen 9 en 12), terwijl de meeste zoutsoorten zuur zijn. Bamboezout kan neutraliserend werken bij zure voeding.

Welk bamboezout kiezen: 1, 2 of 9 maal gebrand?

Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt.

Ook de kleur wordt steeds donkerder. 9x gebrand bamboezout wordt daarom paars zout genoemd. Het duurt 3 jaar om 9x gebrand bamboezout te maken! 

Ingrediënten    
95% zout, bamboe koolstof
 

Voedingswaarden:

  per 100g
Energie kj 0
Energie kcal 0
Vetten 0g
- waarvan verzadigde vetten 0g
Koolhydraten 0g
- waarvan suikers 0g
Vezels 0g
Eiwitten 0g
Zout 100g

Gebruik    
Bamboezout is heel veelzijdig in gebruik.
  • Strooi het over je eten of zuig tussendoor op enkele zoutkristallen alsof het snoep is.
  • Je kan van bamboezout ook een zoutoplossing maken om je ogen, neus of mond mee te spoelen. 
  • Of poets er je tanden mee. 
  • Bij geprikkelde huid: sproei wat zout opgelost in water op je huid.
  • Doe 3 eetlepels fijn bamboezout in je bad voor een ontspannend momen

 

Beoordelingen

Review toevoegen
Amanprana Bamboezout 100 gram

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Nog geen beoordelingen

Gratis verzending vanaf €49,-
10% korting op omdoos!*
90% van de bestellingen voor 15.00 uur vertrekt dezelfde dag