/ Esoterica & Etherische Olie / Stenen & Sieraden / Stenen en hun werking

Stenen en hun werking

Werkingen van mineralen

 

Agaat

Agaat

Heeft een positieve werking op de geslachtorganen. Al jaren is de agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. De steen lost psychische spanningen op en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelbeheersing en geborgenheid.

Agaat boom

Brengt zekerheid, stabiliteit en uithoudingsvermogen, zelfs in onmogelijke situaties. Helpt om uitdagingen aan te nemen en te overwinnen. Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem. Agaat boom helpt ook bij de behandeling van steeds terugkerende ontstekingen.

Agaat Botswana

Deze agaat versterkt de spiermassa en helpt bij het opbouwen van de spieren. De Botswana agaat heeft een kalmerende werking op het lichaam en helpt bij het verdrijven van pijnen, krampen en doofheid.

Agaat Brazilië

Versterkt de spieren en werkt kalmerend bij pijn en krampen. Helpt om zwangerschappen goed te laten verlopen. Vergroot het zelfbewustzijn en de levenskracht.

Agaat leopars skin

De steen is een sterk aardende steen. Het kalmeert, troost en harmoniseert, geeft humor en vreugde.

Agaat mos

Helpt bij het zoeken van oplossingen voor moeilijke situaties, druk en geestelijke belasting. Mos agaat maakt bewust, bevordert de communicatie en prikkelt het verstand. Ook reinigt deze agaat het weefsel, de lymfeklieren en de luchtwegen.

Agaat turritella

Prikkelt zodat gericht kan worden op eigen wensen, bezieling en plannen. Agaat turritella bevordert de stoelgang en verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif en bestraling.

Amazoniet

De Amazoniet vermindert hoofdpijnen en helpt bij het ontspannen van de nekspieren. Het vermindert krampen en helpt bij astmatische klachten. De Amazoniet is een steen die de herstellende kracht van de huidlaag bevordert en helpt daarmee tegen huidaandoeningen en eczemen.

Amethist

De Amethist werkt op de hersenen en wordt gebruikt tegen hoofdpijnen enmigraine. Ook werkt Amethist goed bij slapeloosheid en geeft innerlijke rust. De Amethist wordt vaak gebruikt bij meditaties, heeft een kalmerende werking op het hart en versterkt de zenuwen.

Amethistkwarts 

Deze steen werkt op de hersenen en is vooral de steen die gebruikt wordt tegen hoofdpijn en migraine. Ook deze steen werkt goed bij slapeloosheid en geeft innerlijke rust.

Ametrien 

De Ametrien is een steen die werkt op het innerlijk. Het geeft innerlijke rust en gelatenheid. Zorgt ervoor dat de mens langere tijd ontspannen blijft en werkt daarom goed bij stress en nervositeit. De Ametrien is een combinatie van amethist en citrien en heeft dus eigenschappen van beide soorten.

Angeliet

Geeft een gevoel van innerlijke vrede en verbondenheid. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Angeliet helpt om eerlijk te zijn en gevoelens te uiten. Fysiek heeft angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam.

Apachetraan 

Beschermt de aura en neemt negatieve energie in zich op. Apachetraan helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. Apachetraan verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen.

Apatiet 

De Apatiet is een steen die buik- en darmklachten vermindert en zorgt voor een verbeterde stoelgang. Deze steen reinigt het lichaam van binnen en zorgt voor een goede darmflora, daarom wordt Apatiet ook vaak gebruikt bij voedselvergiftiging.

Aquamarijn

Helpt bij verkoudheid en vermindert keel- en mond aandoeningen, allergieën, jeuk en oorinfecties. Dit is de ideale steen tegen hooikoorts en wordt daarom ook veel gedragen wanneer er pollen aanwezig zijn. Aquamarijn geeft zelfbewustzijn en sturing en is daarom goed voor onzekere mensen zonder duidelijk levensdoel. 

Aventurijn

Vermindert huidproblemen zoals eczeem, acné, psoriasis, jeuk en ontstekingen. Bevordert de haargroei en laat het weer stralen. Maakt oneffenheden in het gezicht egaal en laat de huid ademen. De steen versterkt de persoonlijkheid en helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Azuriet

Azuriet is een sterk geneeskrachtige steen. Op emotioneel gebied helpt azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet. Fysiek gezien heeft azuriet vooral een positieve werking op de keel, tanden, huid en gewrichten, maar ook op de nieren, galblaas, lever, milt en schildklier.

Barnsteen / Amber

Heeft een helende werking op de luchtwegen en helpt bij hooikoorts, astma en bronchitis. Ook helpt barnsteen bij het verwerken van angsten en pijnen. Van oudsher wordt deze steen gebruikt bij kleine kinderen wanneer zij tandjes krijgen om de pijn te verminderen. Deze steen heeft een verwarmende werking op het karakter.

Bergkristal

Is een steen die helpt bij krampen, pijnen en menstruatieklachten. Ook staat deze steen er om bekend dat het de werking van andere stenen versterkt. Het is de perfecte steen voor depressieve mensen en werkt goed tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

Beryl

Ook wel Davidsoniet genoemd. Helpt moedeloosheid en twijfels weg te nemen. Het is een hele daadkrachtige steen die de mens meer doelbewust en efficiënt maakt. Stimuleert het lichaam te genezen van ontstekingen en helpt bij de ontgifting. Helpt bij een slecht gezichtsvermogen en mondproblemen.

Blauwfluss (synthetisch)

Staat voor blijheid en positiviteit. Het versterkt de positieve kanten en geeft levensvreugde. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen

Bronziet

Bronziet is een beschermende en aardende steen. Het helpt met de controle te krijgen over moeilijke situaties of levensfases, bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Bronziet geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Ook stimuleert bronziet de ijzeropname in het lichaam.

Calciet

Stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. De steen is motiverend en geeft zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, hoop en moed. Calciet kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een gunstige werking op huid, darmen en het hart.

Calciet geel

Gele calciet bevordert de wilskracht en geeft energie. Ook laat deze steen de mens open staan voor de mooie dingen in het leven. Het geeft een groter gevoel van vrijheid en blijheid.

Calciet honing

Is een verzachtende steen. Het heeft een positieve werking bij maagklachten en laat angst en onzekerheid verminderen. Het helpt met het omgaan van teleurstellingen.

Calciet mangano

Geeft een gevoel van vreugde en tevredenheid. Stimuleert de levensenergie en heeft een bevorderende werking op de huid.

Calciet oranje 

Reinigt en vitaliseert. Verbetert de gemoedstoestand en herstelt de geestelijke balans, hetgeen een positief effect heeft op angst en depressies. Fysiek heeft de steen een bevorderende werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.

Calciet regenboog

Ook wel Calciet Optical genoemd. Werkt goed voor de ogen en heeft een reinigende werking op het lichaam. Ook kan het migraine en hoofdpijnen verminderen. 

Carneool

Heeft een positieve werking op de bloedsomloop en helpt tegen een hoge bloeddruk en bloedvergiftigingen. Carneool helpt kleine wondjes sneller genezen en infecties verminderen. Dit is een steen waar men blij van wordt en die tegen zwaarmoedigheid werkt. Ook helpt carneool tegen nachtmerries.

Chalcedoon

De chalcedoon heeft een positieve werking op het deel van de hersenen dat het spraakvermogen regelt. Deze steen wordt vaak gebruik tegen stotteren en bij spraakstoornissen. Chalcedoon heeft een kalmerende werking en maakt rustiger en geduldiger.

Charoiet

Leert om met veranderingen om te gaan en heeft een stimulerende werking op daadkracht, vastberadenheid en spontaniteit. De fysieke werking van charoiet is krampopheffend en kalmerend. Het heeft een positieve werking op bloeddruk, hart, lever en alvleesklier, autisme en slaapproblemen. Ook stimuleert charoiet de stofwisseling.

Chiastoliet

Ook wel Kruissteen genoemd. Geeft inzicht in het levensdoel. Maakt de geest helder, nuchter en realistisch en heeft een verminderende werking op illusies en angsten. Chiastoliet kan mensen helpen door de laatste fase van het leven te komen. De steen werkt koortsverlagend, bloedstelpend en helpt tegen verzuring en bij zenuwaandoeningen.

Chrysokolla

Is een steen die werkt op de keel en luchtwegen. Helpt bij verkoudheden, keelpijn, astma, buikkrampen, epilepsie, artritis en galstenen. Chrysokolla gaat ook infecties en ontstekingen tegen. De steen geeft evenwicht in emoties, helpt met het op een rij zetten van gedachten en gaat nerveuze dromen tegen.

Chrysopraas

Schenkt rust en evenwicht aan hart en aderen en verlaagt de bloeddruk. Deze steen wordt gebruikt voor het preventief tegengaan van aderverkalking en de gevolgen hiervan. Chrysopraas helpt tegen gevoelens van onrust en vermindert daardoor stress. Vermindert ook een minderwaardigheidsgevoel en verstrekt het zelfvertrouwen.

Cirtien natuur

De citrien is een steen die werkt op de hersenen. Het maakt attenter en stimuleert het logisch denken. Ook wordt deze steen veel gebruikt tegen plankenkoorts en examenvrees. De citrien geeft meer zelfvertrouwen en helpt men over zijn onzekerheden heen.

Citrien (verhit)

Verhitte citrien geeft vrolijkheid en bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen vermoeidheid van lichaam en geest en heeft een verminderende werking op examenvrees. 

Coelestien

Wordt ook wel Celestien genoemd. Heeft een stimulerende werking op creativiteit en uitdrukkingsvaardigheden en kan helpen bij het beter begrijpen van problemen. Coelestien laat chaotische gedachten verdwijnen en zorgt dat men in evenwicht komt. Ook heeft coelestien een positieve werking op menstruatieklachten.

Dioptaas

Trekt liefde aan en laat men liefde geven. Dioptaas is een genezende steen die het evenwicht in lichaam en geest herstelt. Dioptaas kan helpen bij hartritmestoornissen en bloedingen en verzacht pijn bij reuma en andere gewrichtsklachten.

Dumorteriet

Is een steen die helpt bij het positief denken, de beïnvloeding door negativiteit wordt minder. Hierdoor wordt men in staat gesteld om volop van het leven te genieten. Ook geeft deze steen moed in moeilijke tijden en werkt het tegen angstaanvallen.

Fluoriet geel

Gele fluoriet geeft balans in denken, gevoel en intuïtie en helpt bij het maken van eigen grenzen. Geeft een beschermend gevoel en heeft een positieve werking op stofwisselingsproblemen.

Fluoriet groen

Is een steen die vaak wordt gebruikt bij het studeren. Het helpt bij het ordenen van gedachten en laat een duidelijke lijn in de stof zien. De groene fluoriet laat zorgt ervoor dat verbanden gemakkelijk gelegd worden in moeilijke vraagstukken.

Fluoriet regenboog

Bevordert liefde en vriendschappelijke relatie. Fluoriet regenboog heeft een positieve invloed op geest en hersenen en stimuleert daardoor helder denken en concentratie. Heeft daarbij ook een sterk ontspannende kracht.

Git

Laat angst en verdriet verdwijnen of verminderen. Git heeft een tegenwerkende kracht bij agressie en negatieve energie van buitenaf. Git helpt bij het omgaan en verwerken van verdrietige ervaringen moeilijke periodes. Fysiek is git onmisbaar bij kiespijn en hoofdpijn.

Goldfluss (synthetisch)

Gaat somberheid en zwaarmoedigheid tegen. Het versterkt de positieve kanten van de mens en geeft levenskracht. Fysiek werkt de steen op hart, ogen en nieren. Goldfluss kan ook bloedarmoede, reuma en onrust verminderen.

Granaat 

Is een steen die hartritmestoornissen tegengaat en het hart versterkt. Hiernaast wordt de granaat ook vaak gebruikt als steen tegen futloosheid en vermoeidheid. Het versterkt het doorzettingsvermogen en gaat ontstekingen en infecties tegen. De granaat helpt te ontspannen en kan de hartslag verlagen.

Grossulaar 

Laat men ontspannen en de dingen te accepteren zoals ze gaan. De steen is een goede hulp bij conflicten en heeft daarbij een positief effect op samenwerking. Grossulaar stimuleert de opname van vitamine A en bevordert de vruchtbaarheid.

Gyrasol

Helpt een verborgen bewustzijn naar boven te halen en geeft rust en vrede met u zelf. Gyrasol werkt op het hoofd en maakt deze helderder. Het bevordert ons zichtvermogen en kan uit sleur ontstane spanningen verminderen. Deze steen reinigt eveneens het lymfesysteem en zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen.

Heliotroop

Is een steen die helpt tegen bloedingen in het gezicht, vooral bij gevoelig tandvlees en bloedneuzen. Naast een helende werking heeft de steen ook een ontgiftende werking. Goed tegen insectenbeten maar werkt ook goed voor het “schoonmaken” van onze darmen en urinewegen. De steen kan verlichting geven bij bevallingen.

Hematiet

Wordt vaak gedragen wanneer men last heeft van een ijzertekort maar werkt ook tegen bloedarmoede, bloeddoorlopen ogen en neusbloedingen. Het helpt tegen overgangs- en menstruatieklachten waarbij veel bloed verloren gaat. Hematiet versterkt het hart zowel fysiek als geestelijk.

Hemimorfiet 

Stimuleert om doelen te stellen en geeft de wilskracht om deze te bereiken. De steen helpt om te accepteren wie men is en op een eerlijke en positieve manier verantwoordelijkheid te nemen. Hemimorfiet bevordert ook de werking van hart -en bloedvaten.

Howliet 

Bevordert de controle over woede en boosheid. Positieve eigenschappen kunnen makkelijker boven komen. Stimuleert geduldigheid en leergierigheid. Howliet heeft een gunstige uitwerking op de slaap en versterkt botten en tanden.

Howliet blauw (gekleurd)

Stimuleert de aanmaak van moedermelk en heeft een gunstige invloed op de zwangerschap. Deze steen vermindert angsten en twijfels en beschermt tegen besmettingen. Ook heeft blauwe howliet een helende kracht bij botbreuken en een positieve werking op de stofwisseling.

Jaspis breccie 

Vermindert misselijkheid, vooral tijdens de zwangerschap. Jaspis breccie stimuleert het reukvermogen. Heeft fysiek een positief effect op epilepsie en helpt tegen nachtmerries.

Jaspis dalmatiër 

Geeft je wilskracht om door te gaan. Bevordert de zwangerschap en helpt negatieve gedachten te laten verdwijnen.

Jaspis geel 

Is een variant van de rode jaspis en heeft daarom veel dezelfde eigenschappen. Het werkt aardend, gaat leverinfecties tegen en helpt bij zwangerschap.

Jaspis landschap 

Helpt bij emotionele problemen en sterkt het geloof in jezelf.

Jaspis oceaan 

Helpt om veranderingen te kunnen accepteren en opnieuw te kunnen beginnen. Geeft een ontspannend gevoel. Jaspis oceaan vermindert huidproblemen en hardnekkige hoest. 

Jaspis rood 

De rode Jaspis versterkt de bouwcellen en stimuleert celregeneratie. Het versterkt ons immuunsysteem en zorgt daardoor voor een betere afweer.

Jaspis zebra 

Stimuleert de wilskracht. Jaspis zebra heeft bovendien een bevorderende werking op de blaas, lever, maag en nieren.

Kunziet 

Stimuleert het vermogen om te kunnen verplaatsen in een ander, fouten toe te geven en kritiek te ontvangen. Kunziet brengt meer balans tussen verstand en gevoel. Ook heeft deze steen een positieve werking op hart en bloed, op de zenuwen, het geheugen, de gewrichten en zelfs bij epilepsie.

Labradoriet 

Is een steen die werkt op de klieren. Daarbij activeert het enzymen, die ziekten kunnen genezen. Ook versterkt deze steen het doorzettingsvermogen en geeft geestelijke energie. De labradoriet helpt bij het ordenen van ervaringen en indrukken.

Lapis lazuli 

Is een steen die staat voor vriendschap. De steen werkt tegen depressiviteit, tegen angsten en nervositeit en de gevolgen ervan, zoals nagelbijten. Ook helpt deze steen tegen hartkloppingen en verzacht de gevolgen van een beroerte.

Larimar 

Helpt om met veranderingen om te gaan en heeft een tegenwerkende kracht op angst, stress en schuldgevoelens. Larimar stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam, werkt pijnstillend en helpt bij problemen in longen, keel, borst, hart en kraakbeen.

Lepidoliet 

Bevordert onafhankelijkheid. Heeft een tegenwerkende kracht bij negativisme, depressie en stress. Helpt bij mensen met verslavingen en laat u uw eigen grenzen beschermen. Lepidoliet helpt bij slaapstoornissen, zenuwpijn en gewrichtsklachten. En heeft een positief effect op epilepsie en de ziekte van Alzheimer.

Maansteen 

Is een steen die werkt op het hormoonsysteem van de vrouw. Het verlicht menstruatiepijnen, helpt bij onvruchtbaarheid en vermindert het aantal en de gevolgen van opvliegers. Daarbij helpt de Maansteen tegen futloosheid en versterkt deze steen de maag en spijsvertering.

Magnesiet 

Zorgt voor verbeterde vochthuishouding. Door deze steen te dragen zal u sneller overtollig vocht omzetten en daardoor kan hij helpen bij het verliezen van gewicht en het behouden van het streefgewicht. Deze steen ook een positieve werking op de baarmoeder en de prostaat.

Malachiet

Is een steen die helpt tegen reuma en gewrichtsklachten. Wat weinig mensen weten, is dat de Malachiet ook een positieve werking heeft bij hartkrampen en hartritmestoornissen. Ook stimuleert de Malachiet uw tevredenheidsgevoel.

Mokaiet

Bevordert avontuurlijkheid en flexibiliteit. Het geeft een behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen en helpt daarbij deze ervaringen te verwerken. Mokaiet werkt bloedzuiverend, stimuleert de wondgenezing en versterkt het immuunsysteem.

Morganiet

Laat mensen zichzelf zijn en helpt de realiteit onder ogen te zien. Helpt men positief in het leven te staan en heeft een positief effect op het geven van liefde. Morganiet vermindert stress, angst, spanningen en prestatiedruk en gaat hartklachten, evenwichtstoornissen en impotentie tegen.

Obsidiaan

Laat de waarheid, de kern en de oorzaak van dingen naar boven komen. Heeft een positieve werking op angst, blokkades en trauma’s. Obsidiaan heeft een stimulerende werking op de spijsvertering en doorbloeding. Deze steen versterkt het zichtvermogen en geeft helderheid van geest.

Obsidiaan goud

Deze steen is vooral op het psychische vlak actief. Obsidiaan goud vermindert teveel aan ego en neemt het gevoel van nietigheid weg. Versnelt ook de genezing van kneuzingen en wonden.

Obsidiaan helder

Beschermt tegen negatieve invloeden en geeft bewustwording ervan. Heldere obsidiaan laat je genieten van de mooie kanten van het leven. Ook heeft deze steen een afslankende werking.

Obsidiaan mahonie

Obsidiaan mahonie zorgt voor snel herstel van de huid na verwondingen en verbetert het afweersysteem. Ook werkt deze steen helend voor geestelijke wonden.

Obsidiaan regenboog

Is een beschermende steen. Laat blokkades inzien, vermindert stress in lichaam en geest. De energie van regenboog obsidiaan is zachter dan die van zwarte obsidiaan.

Obsidiaan sneeuwvlok

Werkt op het hoofd en voornamelijk op de ogen. Deze steen helpt klachten bij tranende ogen en staar verminderen. 

Onyx

Is een steen die werkt op de huid. Het bevordert de natuurlijke hydratatie, voorkomt schimmels en gaat zonnebrand tegen. Ook worden de nagels en het haar gesterkt. Verder helpt onyx bij oorontstekingen en gaat oorsuizen en doofheid tegen. Onyx brengt harmonie tussen lichaam en ziel.

Opaal Andes

Laat je gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk zijn. Laat verlegenheid, schaamte en remmingen los. Met opaal Andes kan men zichzelf zijn. Tevens bevordert deze opaal de werking van het hart.

Opaal dendriet

Stimuleert communicatie en contact. Opaal dendriet geeft openheid en toegankelijkheid, vooral na slechte ervaringen. Heeft een afslankende werking.

Opaal vuur

Laat de mens enthousiast, spontaan, levendig, impulsief en vrolijk zijn. Deze steen stimuleert om met veranderingen om te gaan en zet aan tot handelen. Opaal vuur werkt bij opgekropte emoties en beschermt bij gevaar. Ook geeft de vuuropaal het lichaam energie en bevordert nieren en darmen.

Opaliet (synthetisch)

Stimuleert passie, liefde, trouw, warmte en spontaniteit. Laat je vredig en bewust zijn met jezelf. Opaliet geeft harmonie in je leven en helpt zo ook bij slaapstoornissen.

Peridoot

Is een steen die vooral werkt op ons hoofd waaronder onze ogen, hersenen en keel. Het helpt tegen keelpijn en verzacht uw keel wanneer deze is beschadigd. Naast keelaandoeningen werkt deze steen ook tegen hoofdpijn en slechtziendheid. Peridoot vermindert jaloerse en egoïstische gevoelens.

Pietersiet

Stimuleert dingen uit het verleden los te laten zoals trauma’s en conflicten. Pietersiet schept orde in ons dagelijks leven. Helpt u informatie op te nemen en te concentreren. Werkt positief bij stress en overspannenheid. Pietersiet helpt fysiek op longen, darmen, lever en ademhaling.

Prasioliet

Ook wel groene amethist genoemd, zet negatieve energie om in positieve. Het helpt verloren balans te hervinden en stimuleert het creatief denken. Prasioliet heeft een positieve werking op het hart en kan hartritmestoornissen verminderen.

Prehniet

Geeft inzicht in jezelf, laat emoties naar boven komen die verdrongen zijn. Geeft liefde en rust. Phreniet stimuleert de zintuigen. Het bevordert de vetstofwisseling en kan dus helpen bij afvallen. Laat gifstoffen uit het lijf verdwijnen. Phreniet gaat nachtmerries, fobieën en angsten tegen.

Pyriet

Het stuurt de functie van lichaamssappen zoals bloed en gal. Door deze sturing zorgt pyriet voor meer harmonie tussen de organen. Daarbij heeft het invloed op longen en luchtwegen. Zuurstof wordt beter in het bloed opgenomen. Pyriet sterkt het zelfbewustzijn en is stimulerend voor het vinden van geluk.

Rhodochrosiet

Is vooral werkzaam op het verteringsstelsel. Het zorgt ervoor dat vitamines en mineralen beter opgenomen kunnen worden. Verder is het een uitstekende steen voor mensen met diabetes. Deze steen gaat angst, onrust en futloosheid tegen. Rhodochrosiet geeft levenslust en harmonie.

Rhodoniet

Heeft een sterke werking op longen en luchtwegen. Gaat slijmvorming tegen en helpt bij astmatische ziekten. Door de reinigende werking zorgt deze steen voor een betere stofwisseling en wordt het zenuwsysteem actiever. Rhodoniet verdrijft angsten en zo ook hoofdpijn. Het beschermt ons tijdens reizen.

Robijn

Werkt vooral op het bloed. Het activeert de lever om bloedplasma te produceren en regelt de bloedsuikerspiegel. Het voorkomt bloedarmoede en regelt de bloeddruk. Gaat vermoeidheid en traagheid tegen. Heeft een gunstige werking op de eierstokken. Robijn versterkt het gevoel van eigenwaarde.

Robijn ster

Heeft dezelfde eigenschappen als robijn, alleen dan vele malen sterker. Het geeft u energie, passie en hartstocht. Het is de steen van de liefde.

Rookkwarts

Versterkt het spiersysteem en zorgt voor herstel van het kraakbeen. Bevordert de vrouwelijke vruchtbaarheid en versterkt de werking van de nieren. Rookkwarts geeft voor (rouwende) mensen meer levensvreugde, brengt licht in de duisternis en zorgt voor inspiratie.

Roze kwarts

De nadruk van deze steen ligt in de werking op het hart en het bloed. Het versterkt het verstand en voorkomt duizeligheid en ouderdomskwalen. Roze kwarts bevordert creativiteit en volwassenheid, daarbij laat het de schoonheid van dingen inzien en is een prima steen tegen liefdesverdriet.

Rutielkwarts

Versterkt de luchtwegen en voorkomt allergische reacties zoals hooikoorts. De steen helpt de adem te regulieren en voorkomt vastzittende hoest. Ook verstevigt het de rug en sterkt het de zenuwen. Rutielkwarts wordt gezien als waarheids- en beschermingssteen en schenkt levenskracht.

Saffier

Is een steen die het lichaam met de ziel verbindt. Kan chronische ziekten verlichten. Het vermindert aandoeningen als gevolg van stress en bevordert dus de concentratie. Saffier is smaakopwekkend en helpt bij leerproblemen en faalangst.

Sardonyx

Maakt de mens behulpzamer en vriendelijker. Sardonyx geeft stabiliteit in relaties en bevordert het doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Fysiek gezien stimuleert sardonyx de opname van voedingsstoffen en versterkt het de zintuigen.

Seleniet

Is een spirituele steen die meditatie en contact met engelen vergemakkelijkt. Geeft inzicht en werkt beschermend. Geeft daarbij balans, rust en vrede in lichaam en geest. Seleniet helpt u bij klachten van de ruggengraat en epilepsie. Heeft een positieve werking op borstvoeding.

Septarie

Het bevordert daadkracht, geduld en tolerantie. Septarie geeft balans in verstand en gevoel en werkt opbeurend. Stimuleert de communicatie en zorgt ervoor, dat je de aandacht van het publiek kunt vasthouden. Septarie bevordert de werking van darmen, nieren, huid, hart en de stofwisseling.

Serpentijn

Zorgt ervoor dat negatieve energie wegblijft. Heeft een kalmerende werking en helpt dus goed bij nervositeit en spanningen. Geeft evenwicht. Serpentijn heeft een reinigende en pijnstillende werking. Ondersteunt daarbij het bloedsuikergehalte op peil te houden en vermindert menstruatiekrampen.

Smaragd

Is een steen die vooral zijn werking verleent aan het hoofd. Vermindert slapeloosheid en nachtmerries. Daarbij neemt epilepsie af. Ook de bloedbanen hebben baat bij deze steen, het voorkomt bloedingen en spataders. Heeft een verjongende werking op de huid en versterkt het verstand en geheugen.

Smithsoniet

Helpt tegen verkoudheid en bijholteontstekingen. Heeft een positieve werking op het immuunsysteem, spijsverteringsorganen en heeft een versoepelende werking op de spieren. Ook helpt smithsoniet verslavingen, zoals drankproblemen, tegen te gaan.

Sneeuwkwarts

Helpt de mens om niet te veel verantwoordelijkheden op zich te nemen en ook voor zichzelf te kunnen kiezen. Sneeuwkwarts bevordert de sociale vaardigheden en omgangsvormen. Deze steen bevordert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Sneeuwkwarts helpt bij misselijkheid en diarree.

Sodaliet

Is een steen die helpt tegen hoge bloeddruk. Helpt tegen verstoppingen en braakneigingen en werkt pijnverminderend. Verder heeft deze steen een kalmerende werking, waardoor het hyperventilatie bestrijdt en slapeloosheid voorkomt. Sodaliet stimuleert het zelfvertrouwen en brengt evenwicht in emoties.

Sugiliet

Maakt vergevingsgezinder en vermindert psychische spanningen. Sugiliet heeft een verzachtende werking op verdriet en woede. Angsten worden minder of verdwijnen zelfs. Sugiliet stimuleert de werking van de hersenen en vermindert hoofdpijn.

Tektiet

Helpt om herinneringen uit het verleden te vergeten en om hiervan van te leren. Tektiet laat je een positieve houding aannemen in het leven, tegenover jezelf en anderen. Stimuleert de spirituele groei. Tektiet werkt koortsverlagend en bevordert de bloedsomloop en haargroei.

Tijgeroog

Het activeert het denken en versterkt het concentratievermogen. Het is dus een uitstekende steen bij examens. Gaat migraine en hoofdpijn tegen en helpt tegen geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie en epilepsie. Zorgt voor meer zekerheid.

Tijgeroog blauw (valkenoog)

Laat angst, emoties en agressie verdwijnen of verminderen. Deze steen geef inzicht en helpt afstand te nemen van dingen. Ook remt blauwe Tijgeroog stress en nervositeit. Fysiek heeft het een positieve werking op de stofwisseling en vermindert overmatige seksuele drang.

Tijgeroog rood (kattenoog)

Weert negativiteit en reinigt de ziel. Geeft vertrouwen, geluk en laat de mens zijn innerlijke rust vinden. Tijgeroog rood bevordert de ogen en laat hoofdpijn verdwijnen of verminderen.

Toermalijn

Beschermt tegen negatieve energie en zet negatieve gedachten om in positieve. Toermalijn brengt lichaam en geest in balans. Deze balans geeft ontspanning, zelfvertrouwen en vermindert angst en verdriet. Toermalijn heeft een sterke kracht tegen het aannemen van een slachtofferrol.

Toermalijn blauw

Helpt heel specifiek bij evenwichtstoornissen. Toermalijn blauw remt spanningen en boosheid en heeft ook een verminderende werking op stress en zenuwen.

Toermalijn groen

Geeft je doorzettingsvermogen. Toermalijn groen stimuleert het zelfvertrouwen en levenskracht. Fysiek gezien werkt toermalijn groen pijnstillend en vermindert het klachten bij de ziekte van Ménière.

Toermalijn roze

Geeft liefde en bevordert deze. Remt daarbij pijn in zenuwen.

Toermalijn watermeloen

Laat liefde toe en stimuleert begrip en geduld. Bevordert relaties, zowel vriendschappelijke als in de liefde. Deze steen vermindert angst en verlicht emotionele pijn. Het stimuleert tot het helder krijgen en het willen halen van doelen. Ook helpt het tegen zenuwen en stress.

Topaas

Is een steen die werkt op het bloed. Het helpt tegen trombose en bloedvatvernauwingen. Het bevordert de werking van de lever en houdt de bloeddruk op peil. Topaas behoedt zijn drager voor depressies, faalangst en uitputting. Het versterkt echter ook de levenskracht, wat slapeloosheid voorkomt.

Turkoois 

Is een heilige steen van de indianen. Deze steen werkt vooral op de klieren en de bloedsomloop. Het gaat verharding en verkalking van de spieren en zenuwen tegen. Turkoois versterkt de meningsuiting, terughoudende mensen zullen zelfvertrouwen krijgen en hun mening prijs geven.

Turqureniet

Schenkt rust in de omgang met anderen in je omgeving.

Unakiet

Werkt bijzonder ontspannend voor psyche en lichaam. Werkt geruststellend en verzachtend en is daarom ook uitstekend voor het verwerken van pijnlijke problemen. De steen zorgt voor rust en evenwicht in een rommelige wereld. Het geeft houvast in moeilijke tijden.

Versteend hout

Laat heimwee verminderen of verdwijnen en laat de mens zich thuisvoelen, waar dan ook. Versteend hout geeft een fijn gevoel van binnen en heeft een kalmerende werking op de mens en zijn omgeving. Het bevordert de stofwisseling in het lichaam en werkt tegen overgewicht.

Versteend koraal

Is een fossiel. Koraal is een helende steen en helpt bij het herstel van ziektes. Ook is het een steen die de genezing na operaties bevordert. Koraal stimuleert de stofwisseling.

Zonnesteen

Is een veelzijdige steen. Het helpt zowel tegen rugklachten, zoals een hernia, als tegen grijze staar en darmstoornissen. Ook helpt deze steen tegen nervositeit. Zonnesteen is een lichtbrengende en hartverwarmende steen. Het zorgt voor zelfbeheersing en gaat negatieve gedachten tegen.

Let op, bij (chronische) klachten raadpleeg altijd eerst een arts. Onze producten kunnen een hulpmiddel zijn, maar nooit ter vervanging dienen van medisch personeel of medicijnen. Stenen moeten hooguit als ondersteunend beschouwd worden niet als vervanging van medicijnen et cetera.

Onze informatie hier en elders op onze website is mede mogelijk gemaakt door www.irida.nl en www.mariellediemel.nl