Zout van Amanprana
Amanprana Bamboezout 150 gram
Bamboezout 2x gebrand fijn zout: verrijk je eten echt met dit kostbare zeezout vol mineralen
Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Bamboezout is hierdoor veel meer dan een aromatische smaakmaker. Het is een makkelijke en natuurlijke manier om dagelijks extra voedingskracht aan je eten toe te voegen.
Dit 2x gebrand bamboezout is fijn, vergelijkbaar met fleur de sel. Strooi het rijkelijk over je eten. Bamboezout is heel alkalisch of basisch (pH-waarde tussen 9 en 12) en kan neutraliserend werken bij zure voeding.
Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven.
Hoe komt het dat er zoveel mineralen in bamboezout zitten?
Bamboezout (Jukyeom) is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. Het wordt op traditionele wijze en met de hand gemaakt door middel van verbranding.
Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt. Door het verbrandingsproces krijgt het zout zijn hoge zwavelgehalte.
Ook de kleur wordt steeds donkerder. 9x gebrand bamboezout wordt daarom paars zout genoemd. Het duurt 3 jaar om 9x gebrand bamboezout te maken!
Ingrediënten
95% zout, bamboe koolstof
VOEDINGSWAARDEN
per 100g | |
Energie kj | 0 |
Energie kcal | 0 |
Vetten | 0g |
- waarvan verzadigde vetten | 0g |
Koolhydraten | 0g |
- waarvan suikers | 0g |
Vezels | 0g |
Eiwitten | 0g |
Zout | 100g |
Nog geen beoordelingen
Heb je een vraag over dit product of wil je meer informatie?
Stel ons uw vraag
Amanprana Bamboezout 150 gram
Bamboezout 2x gebrand fijn zout: verrijk je eten echt met dit kostbare zeezout vol mineralen
Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Bamboezout is hierdoor veel meer dan een aromatische smaakmaker. Het is een makkelijke en natuurlijke manier om dagelijks extra voedingskracht aan je eten toe te voegen.
Dit 2x gebrand bamboezout is fijn, vergelijkbaar met fleur de sel. Strooi het rijkelijk over je eten. Bamboezout is heel alkalisch of basisch (pH-waarde tussen 9 en 12) en kan neutraliserend werken bij zure voeding.
Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven.
Hoe komt het dat er zoveel mineralen in bamboezout zitten?
Bamboezout (Jukyeom) is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. Het wordt op traditionele wijze en met de hand gemaakt door middel van verbranding.
Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt. Door het verbrandingsproces krijgt het zout zijn hoge zwavelgehalte.
Ook de kleur wordt steeds donkerder. 9x gebrand bamboezout wordt daarom paars zout genoemd. Het duurt 3 jaar om 9x gebrand bamboezout te maken!
Ingrediënten
95% zout, bamboe koolstof
VOEDINGSWAARDEN
per 100g | |
Energie kj | 0 |
Energie kcal | 0 |
Vetten | 0g |
- waarvan verzadigde vetten | 0g |
Koolhydraten | 0g |
- waarvan suikers | 0g |
Vezels | 0g |
Eiwitten | 0g |
Zout | 100g |
Nog geen beoordelingen