/ Amanprana - Gebakken Knoflook - 50 gram
/ Kiezen op merk / Amanprana / Amanprana - Gebakken Knoflook - 50 gram

Amanprana - Gebakken Knoflook - 50 gram

Gebakken knoflook van Amanprana

Amanprana Gebakken Knoflook 50 gram
Amanprana Gebakken Knoflook 50 gram

Productomschrijving

Amanprana Gebakken Knoflook 50 gram
 

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook, ook wel aged garlic, aged garlic extract en black garlic genoemd. Het begint allemaal met knoflook (Latijnse naam: Allium Sativum) of simpelweg look. De biologische look van Amanprana wordt in een geconditioneerde, gesloten ruimte bij een omgevingstemperatuur van 65°C en met een luchtvochtigheid van 85%, getransformeerd tot een zwarte versie van zichzelf. Daar heeft hij 65 dagen voor nodig en een droogtijd van 48 uur.

De smaak wordt door dit proces zoet en geurloos en de textuur een beetje kleverig. De kracht en weldaden van knoflook vermenigvuldigen zich in dit proces van rusten (aging) en fermentatie. Hierdoor heeft zwarte look meer antioxidanten dan gewone witte look. Daarnaast bevat zwarte knoflook S-Allycysteine dat oplosbaar is in water, waardoor het lichaam de antioxidanten sneller absorbeert.

Waarom gebruik je de zwarte knoflook van Amanprana?

Zwarte knoflook heeft geen lookgeur meer en ook niet de scherpe smaak van rauwe look. Het geeft een zoete en intense smaak aan je gerechten. Een echte smaakmaker.

Het is ideaal voor risotto, soep en pasta. Gerechten krijgen een diepere smaak. Het is heerlijk in allerlei purees en stamppot. De zwarte kleur draagt daarnaast ook bij tot het visuele aspect in culinaire gerechten. Sommige zeggen dat vegetarische recepten zo een umami smaakt krijgen.

Hoe gebruik je gefermenteerde look in de keuken?

De mogelijkheden met zwarte knoflook zijn eindeloos. Voeg een lepeltje toe aan je aardappelpuree, wortelpuree, in je dressings, salsa’s, marinades, dips, soep, als snack, op bruschetta, in pastasaus, voeg toe aan hummus, verwerk het in kefir, kombucha, appelazijn, bij je gebakken of gekookte groenten. Het geeft je gerechten een zoetere en intensere smaak.

Voor kookinspiratie met zwarte knoflook bekijk onze recepten met gefermenteerde look!

De drie soorten gefermenteerde look van Amanprana

De lookteentjes verwerk je in je gerechten net zoals je met witte look zou doen, maar zijn ook erg lekker om als tussendoortje te eten. Met de lookpoeder is het erg makkelijk om een lepeltje vol antioxidanten toe te voegen aan je gerecht. De lookpasta is dan weer super lekker op een stukje brood of een cracker, maar ook van de pasta kan je natuurlijk een lepel toevoegen terwijl je aan het koken bent.

Amanprana’s gebakken look

Deze biologische look is gebakken in olijfolie waardoor hij heerlijk krokant is. Je voegt de gebakken look toe aan sauzen, pasta’s of stoofschotels voor extra smaak.

Beoordelingen

Review toevoegen
Amanprana Gebakken Knoflook 50 gram

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Nog geen beoordelingen

incl. btw
5,89
Prijs per 50 gram
  • Gratis verzending vanaf €49,-
  • 10% korting op omdoos!*
  • 90% van de bestellingen voor 15.00 uur vertrekt dezelfde dag

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit product of wil je meer informatie?

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productomschrijving

Amanprana Gebakken Knoflook 50 gram
 

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook, ook wel aged garlic, aged garlic extract en black garlic genoemd. Het begint allemaal met knoflook (Latijnse naam: Allium Sativum) of simpelweg look. De biologische look van Amanprana wordt in een geconditioneerde, gesloten ruimte bij een omgevingstemperatuur van 65°C en met een luchtvochtigheid van 85%, getransformeerd tot een zwarte versie van zichzelf. Daar heeft hij 65 dagen voor nodig en een droogtijd van 48 uur.

De smaak wordt door dit proces zoet en geurloos en de textuur een beetje kleverig. De kracht en weldaden van knoflook vermenigvuldigen zich in dit proces van rusten (aging) en fermentatie. Hierdoor heeft zwarte look meer antioxidanten dan gewone witte look. Daarnaast bevat zwarte knoflook S-Allycysteine dat oplosbaar is in water, waardoor het lichaam de antioxidanten sneller absorbeert.

Waarom gebruik je de zwarte knoflook van Amanprana?

Zwarte knoflook heeft geen lookgeur meer en ook niet de scherpe smaak van rauwe look. Het geeft een zoete en intense smaak aan je gerechten. Een echte smaakmaker.

Het is ideaal voor risotto, soep en pasta. Gerechten krijgen een diepere smaak. Het is heerlijk in allerlei purees en stamppot. De zwarte kleur draagt daarnaast ook bij tot het visuele aspect in culinaire gerechten. Sommige zeggen dat vegetarische recepten zo een umami smaakt krijgen.

Hoe gebruik je gefermenteerde look in de keuken?

De mogelijkheden met zwarte knoflook zijn eindeloos. Voeg een lepeltje toe aan je aardappelpuree, wortelpuree, in je dressings, salsa’s, marinades, dips, soep, als snack, op bruschetta, in pastasaus, voeg toe aan hummus, verwerk het in kefir, kombucha, appelazijn, bij je gebakken of gekookte groenten. Het geeft je gerechten een zoetere en intensere smaak.

Voor kookinspiratie met zwarte knoflook bekijk onze recepten met gefermenteerde look!

De drie soorten gefermenteerde look van Amanprana

De lookteentjes verwerk je in je gerechten net zoals je met witte look zou doen, maar zijn ook erg lekker om als tussendoortje te eten. Met de lookpoeder is het erg makkelijk om een lepeltje vol antioxidanten toe te voegen aan je gerecht. De lookpasta is dan weer super lekker op een stukje brood of een cracker, maar ook van de pasta kan je natuurlijk een lepel toevoegen terwijl je aan het koken bent.

Amanprana’s gebakken look

Deze biologische look is gebakken in olijfolie waardoor hij heerlijk krokant is. Je voegt de gebakken look toe aan sauzen, pasta’s of stoofschotels voor extra smaak.

Beoordelingen

Review toevoegen
Amanprana Gebakken Knoflook 50 gram

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Nog geen beoordelingen

Gratis verzending vanaf €49,-
10% korting op omdoos!*
90% van de bestellingen voor 15.00 uur vertrekt dezelfde dag