10% korting op omdoos
TerraSana Biologische Kombu
10% korting op een omdoos: klik op "staffelprijzen" om te zien hoeveel verpakkingen deze omdoos betreft en wat uw korting bedraagt. Het systeem rekent automatisch de laagste prijs uit! Netjes geleverd aan huis of gezellig kopen in een van onze winkels.
Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.
In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.
Kombu is erg geschikt om bouillon van te trekken. Gebruik voor een basisbouillon 2,5 g (5-6 cm) kombu. Spoel de kombu enkele keren goed af en laat het (ca. 15 min.) weken. Gooi het weekwater weg, breng kombu in een pan met 1 liter water in ca. 20 minuten langzaam aan de kook. Verwijder de kombu voordat de bouillon kookt. Evt. shiitake en andere groenten toevoegen. Daarnaast is het erg lekker om een strip kombu met rijst of bonen mee te koken. Eet de kombu niet op.
Kwalficatie:
EU-BIO / EKO
Ingrediënten
kombu (* = van biologische landbouw)
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Allergenen informatie (receptuurvrij = kan sporen bevatten):
Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Noten Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij
Gezellig online biologisch boodschappen doen ...bij Groenlijf !
Nog geen beoordelingen
Heb je een vraag over dit product of wil je meer informatie?
Stel ons uw vraag
TerraSana Biologische Kombu
10% korting op een omdoos: klik op "staffelprijzen" om te zien hoeveel verpakkingen deze omdoos betreft en wat uw korting bedraagt. Het systeem rekent automatisch de laagste prijs uit! Netjes geleverd aan huis of gezellig kopen in een van onze winkels.
Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.
In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.
Kombu is erg geschikt om bouillon van te trekken. Gebruik voor een basisbouillon 2,5 g (5-6 cm) kombu. Spoel de kombu enkele keren goed af en laat het (ca. 15 min.) weken. Gooi het weekwater weg, breng kombu in een pan met 1 liter water in ca. 20 minuten langzaam aan de kook. Verwijder de kombu voordat de bouillon kookt. Evt. shiitake en andere groenten toevoegen. Daarnaast is het erg lekker om een strip kombu met rijst of bonen mee te koken. Eet de kombu niet op.
Kwalficatie:
EU-BIO / EKO
Ingrediënten
kombu (* = van biologische landbouw)
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Allergenen informatie (receptuurvrij = kan sporen bevatten):
Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Noten Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij
Gezellig online biologisch boodschappen doen ...bij Groenlijf !
Nog geen beoordelingen